Witam serdecznie!😊
Długo nie zastanawiałam jak wykorzystam pozostałe po faworkach białka.
Smaczny, kruchy tort bezowy z bitą śmietaną i malinami.
Bardzo polecam!😊
Potrzebne składniki na bezę:
6 białek
30 dkg cukru
1 łyżka octu
szczypta soli
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać cukier, powoli i stopniowo, łyżka po łyżce, cały czas ubijając do powstania sztywnej błyszczącej piany. Dodać octu, zmiksować.
Okrągłą blaszkę do ciast wysmarować masłem i obsypać tartą bułką. Wyłożyć pianę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 150ºC i piec przez 120 minut. Beza powinna się zarumienić, może również lekko popękać, ale przy dotyku powinna być sucha i chrupka. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić do wystygnięcia na kilka godzin.
Składniki na krem:
500 ml śmietanki 36%
1 łyżkę cukru pudru
Dodatkowo potrzebujemy:
20 dkg malin
5 dkg tartej gorzkiej czekolady
Śmietanę kremówkę ubić na sztywny krem, pod koniec ubijania dodając cukier puder.
Na paterę wyłożyć Pavlovą, na nią wyłożyć krem i przystroić malinami.
Na wierzch posypać gorzką czekoladą.
Możemy podawać natychmiast.
Smacznego!😊
Dziękuję za odwiedziny i komentarze!😊
Pozdrawiam Was gorąco!😊
Torcik tak pięknie i smakowicie wygląda, że napewno skorzystam z przepisu. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńJeden z moich słodkich ulubieńców.
OdpowiedzUsuńSerdeczne uściski, Basiu.
Jakie pyszności! Świetny pomysł na wykorzystanie białek. :)
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała Twojego tortu, bo wygląda wyjątkowo apetycznie. :)
~Wer
ja też chcę gryza;p
UsuńAleż smakowicie wygląda :D
OdpowiedzUsuńNiesamowicie wygląda i bardzo smakowicie. Pozdrawiam 😊
OdpowiedzUsuńmam ślinotok:D
UsuńBeautiful raspberries cake. I would love to have a piece of it.
OdpowiedzUsuńWow, ale smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńOMG, that looks really lovely! I love raspberries!
OdpowiedzUsuńHave a good day
Pavlova to mój ukochany deser.... po prostu uwielbiam i dosyć często robię :D Chętnie bym się skusiła na kawałeczek do kawy :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Agness :)
Ależ to musi być pyszne!!! Zrobię taki torcik dziewczynkom :)!!!
OdpowiedzUsuńowocowo mi i smacznie!
OdpowiedzUsuńWygląda nieziemsko, przepis wydaje się do ogarnięcia, musze koniecznie wypróbować!!! :)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ochoty na takie słodkości. Tort wygląda niesamowicie :-)
OdpowiedzUsuńprzepysznie i pięknie wygląda :D
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie! :-) Pyszności :-)
OdpowiedzUsuńi ślinka cieknie, wygląda niezwykle smakowicie
OdpowiedzUsuńOj mam ochotę na takie pyszności.Przepis zapisuję.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńTrzeba koniecznie upiec! :)
OdpowiedzUsuńTen torcik jest przepyszny - moja rodzinka go uwielbia :-)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda ;) zjadłabym taki z przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńOj kochana kusisz takimi pysznościami :)
OdpowiedzUsuńDobry pomysł na wykorzystanie białek zawsze miałam dylemat gdzie można je dodać.
The cake name is in tribute of ballerina Pavlova, isn't it Basia? I think it's delicious and Pavlova loved the cake! I love the recipe.
OdpowiedzUsuńAle to przepysznie wyglada <3
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com/2017/03/etui-na-telefon-jakie-wybrac.html
Bitej śmietany nie jadam ale maliny jak najbardziej ;)
OdpowiedzUsuńBasiu! Dziękuję za przepis , Torcik apetycznie wygląda - Pozdrawiam Cię gorąco
OdpowiedzUsuńmmm wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubimy pavlową i najczęściej przygotowuję gdy mam świeże owoce z ogródka:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko
Thanks a lot :D
OdpowiedzUsuńOMG I really need to do this recipe :D Look sooooooo delicious :D
NEW GET THE LOOK POST | First Call: Spring Mood Board.
Instagram ∫ Facebook Oficial Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
jak z cukierni:)
OdpowiedzUsuńwow, rewelacyjnie wygląda, pycha
OdpowiedzUsuńYuuum! Wygląda pięknie *.*
OdpowiedzUsuńHummmmmm delicioso.
OdpowiedzUsuńUm abraço e boa semana.
Andarilhar
Dedais de Francisco e Idalisa
Livros-Autografados
Oh, so yummy! Want to have immediately one piece :)
OdpowiedzUsuńxx from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.com
Torcik wygląda fantastycznie. Ależ mi ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
Wygląda przepysznie :) I jeszcze z malinkami :)
OdpowiedzUsuńAleż mi smaka narobiłaś.
Podzrawiam
looks delicious!
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie torty :) Zrobię taki tort, bo wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Delicious!
OdpowiedzUsuńKiss
Chyba się pokuszę na taki torcik,bo wygląda smakowicie:))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńNo to się pośliniłam !
OdpowiedzUsuńWOOOOOW looks cool !
OdpowiedzUsuńNew post - Jacques Lemans
Check out my ♥Instagram ,Blog╚ovin and
Google✚
Stay Gold
omg that looks delicious! http://marciabcreative.blogspot.ca/2017/03/varadero-cuba.html
OdpowiedzUsuńTorta meravigliosa mia cara
OdpowiedzUsuńUn bacio
Po prostu mistrzostwo, torcik wygląda wspaniale :-)
OdpowiedzUsuńOh my goodness! I'm craving for a slice of this cake now! Baci, Valeria - Coco et La vie en rose FASHION & BEAUTY
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, tylko palce lizać!
OdpowiedzUsuńThanks a lot :D
OdpowiedzUsuńYUMI, YUMI, LOOK VERY TASTY :D
NEW OUTFIT POST | OMG SURREAL :O 1 MILLION VIEWS.
Instagram ∫ Facebook Oficial Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Przepiękny torcik :) Czy można prosić kawałek :)
OdpowiedzUsuńWygląda to rewelacyjnie, szacunek :)
OdpowiedzUsuńThis looks scrumptious!
OdpowiedzUsuńoj pysznie wygląda <3
OdpowiedzUsuńTort marzenie <3 Muszę sobie taki zrobić w wolnej chwili, zapisuję przepis :*
OdpowiedzUsuńQue aspecto delicioso!
OdpowiedzUsuńPura tentação!
E está lindamente decorada!...
Parabéns! Beijos! Bom fim de semana!
Ana
Smakowity *_*
OdpowiedzUsuńWOOOOOOOOOOOOOOOOOW!!!!!! This refined dessert for gourmets!
OdpowiedzUsuńOmomommmm, fantastyczna, bielusieńka beza, ależ mi narobiłaś smaka!
OdpowiedzUsuńWidzę, że Weronika już tu była, ale ja również chciałabym dorzucić swoje 3 grosze ;) Bezę najczęściej robię jednocześnie z lodami, wtedy białka idą tu a żółtka tam :) Przepis mam bardzo podobny do Twojego, czyli taka klasyczna beza, jednak zazwyczaj zestawiam ją z owocami i kremem kawowym, który bardzo fajnie przełamuje jej słodki smak :3 Przepięknie wygląda Twoja dekoracja z malin posypanych startą czekoladą...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
~Ter
Aż mi poleciała ślinka...
OdpowiedzUsuńWitaj Basiu :-))) ale apetytu na samą noc mi narobiłaś... pewnie nie zasnę teraz ..... dziękuje bardzo... wykorzystam przepis... papryczki nadziewane wg Twojego przepisu Basieńko, już robiłam... wyszły doskonałe i były przepyszne!!! Pozdrowionka wysyłam cieplutkie Basiu i życzę wszystkiego, co piękne :-)) buziaczki pa
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Gosieńko za miłe słowa:))) Cieszę się, że odpowiadają Ci moje przepisy. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego co najpiękniejsze i najmilsze....buziaczki pa pa:-))
UsuńWygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Pavlova prezentuje się obłędnie :).
OdpowiedzUsuń