Witajcie kochani!:)
W dzisiejszym poście przepis na babkę ziemniaczaną z dynią piżmową,
W dzisiejszym poście przepis na babkę ziemniaczaną z dynią piżmową,
która ma fantastyczny marchewkowy kolor i lekko orzechowy smak.
Poza tym jest bardzo zdrowa.
Dynia piżmowa jest dostępna w sklepach prawie przez cały rok.
Potrzebne składniki:
6-7 dużych ziemniaków
1 mała dynia
1 jajko
1 cebula
2 łyżki mąki
2 łyżki kaszy jęczmiennej
łyżeczka gałki muszkatołowej
łyżeczka Vegety
ząbek czosnku
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki i dynie zetrzeć na tarce o grubszym oczku.
Dodać podsmażoną cebulkę, jajko i przyprawy.
Dobrze wymieszać, przełożyć do wysmarowanej formy
i piec w 180 stopniach około 50 minut.
Smacznego! :))
Świetny przepis, wygląda bardzo apetycznie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo:) Pozdrawiam serdecznie!:)
UsuńThis looks so incredibly tasty!!! x
OdpowiedzUsuńVanessaVonJames | Fashion Blog
Thanks a lot:)
UsuńLooks delicious! I'd love to give it a try.
OdpowiedzUsuńAmalia
xo
Thank you:))
UsuńNigdy nie jadłam babki z dynią, zawsze z samymi ziemniaczkami. Taka wersja musi być pyszna, bardzo chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło, Agness :)
Dziękuje bardzo:)Pozdrawiam cieplutko!:))
UsuńHummm que coisa mais deliciosa.
OdpowiedzUsuńUm abraço e continuação de uma boa semana.
Thank you very much:) Greetings!))
UsuńLooks delicious!
OdpowiedzUsuńThanks a lot:)
Usuńu mnie jak wyżej, nie jadłam z dynią, ale wygląda fajnie:)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo:) Pozdrawiam!:))
UsuńWygląda bardzo smakowicie.
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam babki ziemniaczanej jedynie placuszki ziemniaków i dyni. Też pyszne.
Pozdrawiam:)
Dziękuje :) Pozdrawiam gorąco!:)
UsuńIt looks so yummy!
OdpowiedzUsuńShopping Girls
Thank you:) Greetings!:)
UsuńBasiu, wygląda wspaniale. A jako fanka placków ziemniaczanych, muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło:)
Dziękuje Gosiu, polecam spróbować. Pozdrawiam serdecznie!:)
UsuńYummy! Yummy! Yummy!! This looks so amazing!! I love anything made with butternut!
OdpowiedzUsuńwww.fashionstylemogul.com
Thank you very much Meron:) Greetings!:))
UsuńIt seems really good !
OdpowiedzUsuńhttp://clothespaper.com/
Thanks a lot:))
UsuńHi, you have a beautiful blog :) Maybe we can follow each other? Let me know!
OdpowiedzUsuńhttp://anngrigorieva.blogspot.ru/
http://anngrigorieva.blogspot.ru/
http://anngrigorieva.blogspot.ru/
Thank you very much Ann:)) Greetings!:-))
UsuńWygląda naprawdę smakowicie. Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo:) Pozdrawiam gorąco!:))
UsuńThanks:))
OdpowiedzUsuńYum! This looks so good!
OdpowiedzUsuńhttp://lifestylefinesse.com/3061-2/
Thanks a lot:))
UsuńFor me this is a new food
OdpowiedzUsuńKisses from Italy
Thank you very much :) Greetings!:)
UsuńI translatae this and love so much !!
OdpowiedzUsuńThanks by visit me !
Thank you very much:))
UsuńHummm ..... seems to be very tasty !!!!!
OdpowiedzUsuńWe were very happy with your visit on our blog and enjoyed your blog !!!!
Have a great day !!!!!
A meow of Frida and Sofia
Thank you so much:) Greetings!:))
UsuńThanks a lot:))
OdpowiedzUsuńThis recipe is a must try! Baci, Valeria - Coco et La vie en rose NEW POST
OdpowiedzUsuńThank you:)
UsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńA można użyć zwykłej dyni?
Pozdrawiam
Można spróbować ze zwykłą dynią, ale dodaj jej trochę mniej, bo babka będzie za rzadka. Pozdrawiam cieplutko!:)
OdpowiedzUsuńThis recipe looks really great.
OdpowiedzUsuńNice that you visited my blog, welcome.
Your blog is great, I will start following you
with warm wishes, Manon
Thank you very much:) Have a great day! Greetings!:))
UsuńJestem fanką dyni piżmowej i placków ziemniaczanych ! Bardzo chętnie wypróbuję przepis ! Już wiem że mi posmakuje !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Dziękuje bardzo Elu:) Pozdrawiam cieplutko!:))
UsuńYummy that looks so delicious!
OdpowiedzUsuńThank for sharing <3
http://aikocunanan.com/
Thanks a lot:))
Usuńhey, this looks really tasty, great!
OdpowiedzUsuńgreetings!
Thank you:)
UsuńNow my month is watering :) Thanks for the recipe, looks yummy!
OdpowiedzUsuńxx from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.com
Thank a lot Rena:) Greetings!:)
UsuńLooks delicious! I like а pumpkin
OdpowiedzUsuńThanks:))
UsuńWyglada zachecajaco! Swietny przepis, na pewno skorzystam.
OdpowiedzUsuńDziekuje i pozdrawiam serdecznie:-)
Dziękuje bardzo:) Pozdrawiam!:)
UsuńWygląda przepysznie:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Reniu:) Pozdrawiam najserdeczniej!:))
UsuńRównież robię babkę ziemniaczaną , ale taką tradycyjną. Ostatnio nawet dosyć często , bo kupiłam nową maszynkę elektryczną do mięsa z przystawką do tarcia ziemniaków. Twoja wygląda i na pewno smakowała wyśmienicie. Dziękuję za wizytę u mnie i zapraszam częściej. Pozdrawiam ciepło.
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Marysiu:) Udanego weekendu życzę!:))
UsuńPozdrawiam!:)
Takiej babki jeszcze nie jadłam, chętnie ją wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńDziękuje:) Pozdrawiam serdecznie!:)
UsuńThanks a lot:))
OdpowiedzUsuńThanks:) Happy weekend you too!:))
OdpowiedzUsuńThis weekend I'm definitely going to try it! Enjoy!
OdpowiedzUsuńThanks:) Happy weekend!:))
UsuńThank you Paola:) Have a great weekend!:)
OdpowiedzUsuńThanks =) Have a happy weekend too
OdpowiedzUsuńThis looks really delicious *yummie*
Thanks:) Greetings!:))
Usuńsoo yummy !
OdpowiedzUsuńNEW BLOG ! please follow me : YOUNG BLOG
Thank you:) Happy weekend!:)
UsuńŚwietny przepis, babka prezentuje się naprawdę apetycznie! Właśnie takie regionalne smaki mają szansę na wygraną w naszym konkursie kulinarnym. Wystarczy, że dodasz do wpisu grafikę konkursową i kilka zdań od siebie (info dostępne na stronie https://e-turysta.net/konkurs-kulinarny/), a będziesz mogła wygrać chociażby aparat cyfrowy i promocję na Smaker.pl. Pozdrawiam i powodzenia! :)
OdpowiedzUsuń