środa, 23 listopada 2016

Jajko zapiekane w bułce. / Egg baked in bread roll.





Witam serdecznie! :)
Jajko zapiekane w bułce przygotowuje się bardzo szybko
 i smakuje wyśmienicie.
  Składniki nadzienia możecie modyfikować w różny sposób
  dodając na przykład: plasterki szynki, ser feta, oliwki, pomidorki koktajlowe itp.

Potrzebujemy:
4 średnie bułki (na 2 porcje)
4 jajka
4 plasterki sera
masło
sól

Przygotowanie:
Odcinamy wierzch bułek, wydrążamy nadzienie, 
nie uszkadzając ścianek i spodu. 
Na spodzie każdej bułki kładziemy odrobinę masła, a boki 
wyściełamy serem. 
Wbijamy po jajku, doprawiamy. 
Bułeczki pieczemy w 180°C przez 15-20 minut,
 do ścięcia białka jajka (po kwadransie najlepiej sprawdzić,
 czy jajko jest gotowe). 
Wierzch posypujemy szczypiorkiem i pyszne śniadanie gotowe.
Smacznego! :))


Dziękuje za odwiedziny i pozostawione komentarze!:)
Pozdrawiam Was serdecznie! :-))


59 komentarzy:

  1. Super przepisik, moim dzieciaczkom będą smakowały takie bułeczki. Pozdrawiam serdecznie 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. I have never seen anything like it. But it looks delicious.
    Have a nice weekend

    OdpowiedzUsuń
  3. Niestety nie mam piekarnika, ale może kiedyś... ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. jajko w bułce ja zawsze i o każdej porze :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajnie wygląda :) Szkoda, że nie jem pieczywa :( Obserwuję i zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  6. Também gosto imenso!
    Óptima e deliciosa sugestão!
    Beijinhos! Continuação de uma boa semana!
    Ana

    OdpowiedzUsuń
  7. it's so simple and so delicious!

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszne chrupiące ze smacznym środkiem bułeczki :) Pozdrówka :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Haven't tried them before. Thanks for sharing you recipe :)
    xo
    Sauniya | Find Your Bliss ♡

    OdpowiedzUsuń
  10. ja to chyba robię kolację! :) mniam!

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja za takimi daniami nie przepadam.

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie jem jajek na miękko ani sadzonych.
    Uwielbiam jedynie na twardo.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Witam :)
    Znam ten sposób :) Ja kiedyś zrobiłem grzanki z jajkiem. Środek chleba wykrawam szklanką, daję pieczywo na patelnię z dodatkiem oleju i wbijam do kółka pieczywa 1 jajko. Uwielbiam takie grzaneczki :)
    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  14. Trzeba będzie takie przygotować :)

    OdpowiedzUsuń
  15. robię tak czasami, fajne śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Jem jajka tylko na twardo :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Mniam! Już wiem co zjem na śniadanko:)
    Pozdrawiam serdecznie, Basiu.

    OdpowiedzUsuń
  18. I never thought of this but its really simple and looks so good.

    OdpowiedzUsuń
  19. Fajnie wyglada jednak ja bym nie mogła tego zjeśc :)

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  20. Nigdy jeszcze czegoś takiego nie jadłam, wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Zawsze jak wchodzę na twojego bloga jestem głodna a Ty robisz mi jeszcze większego smaka ;) super pomysł na śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  22. Próbowałam ten przepis kiedy i mi nie wyszedł - tyle go piekłam i cały czas jajo było surowe - nie wiem gdzie popełniłam błąd...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może piekarnik słabo piecze. Spróbuj ustawić na 200 stopni i wstaw jajka do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut. Musi się udać! Pozdrawiam i miłego weekendu życzę:))

      Usuń
  23. O Rajciuu! O tym to ja nie wiedziałam ze tak mozna zrobić ! Koniecznie muszę wypróbować jajco w bułcę mnnn <3

    OdpowiedzUsuń
  24. It looks great.I'm sure it tastes so good too.


    http://fashionablyidu.com/

    OdpowiedzUsuń
  25. Something new to me. I will enjoy this!

    OdpowiedzUsuń
  26. O to mojemu mężusiowi na pewno się spodoba! :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Very informative post) Looks very tasty )
    http://beyoutiful.com.ua

    OdpowiedzUsuń
  28. So yummy my dear ..i Love it
    kisses

    OdpowiedzUsuń
  29. Oh, this sounds and looks so yummy! I really must try it out!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    OdpowiedzUsuń
  30. jakie pyszności - nic tylko jeść, ale mi apetytu narobiłas

    OdpowiedzUsuń
  31. świetny pomysł i do tego mega łatwy. muszę spróbować ; )

    ciemoszewska.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  32. Dobrze że jestem po kolacji, bo wygladają przepysznie i choć późno, ale pewnie od razu zabrałabym się za ich przygotowanie;)
    Pozdrawiam Basiu:)

    OdpowiedzUsuń
  33. Bardzo apetycznie wygląda

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  34. Och, Ty niedobra! Narobiłaś apetytu :)

    OdpowiedzUsuń