Witam serdecznie!😊
Dzisiaj moja ulubiona potrawa.
Przepis na paprykę faszerowaną mięsem i kaszą jęczmienną.
Potrawa jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Polecam!
Potrzebujemy:
5-6 kolorowych papryk
1 woreczek kaszy jęczmiennej
40 dkg mięsa mielonego
1 cebulę
ząbek czosnku
sól
pieprz
tymianek
gałka muszkatołowa
olej
Przygotowanie:
Kaszę ugotować. Odciąć czubki papryk i zachować, usunąć gniazda nasienne.
Cebulę podsmażyć na oleju, dodać do mięso.
Doprawić przyprawami i połączyć z kaszą.
Napełniać papryki farszem i przykryć czubkami papryk.
Przełożyć na blaszkę. Do połowy blaszki wlać wodę.
Piec około 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!😊
Dziękuje za odwiedziny i komentarze!😊
Pozdrawiam Was gorąco! 😊
Ja je uwielbiam i w domu często takie robie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com/2017/02/moro-and-black.html
pożywne takie:)
UsuńWyglądają smakowicie:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowaną paprykę :-)
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam ale zawsze robię z ryżem.
OdpowiedzUsuńWypróbuję z kaszką.
Pozdrawiam:)
Mniam, uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne, nie jadłam jeszcze takich :)
OdpowiedzUsuńNie lubię papryki, ale takie zapiekane pomidory z farszem to może być to :P
OdpowiedzUsuńBasiu, też uwielbiam faszerowaną paprykę.
OdpowiedzUsuńUściski serdeczne.
Znam przepis, w sezonie paprykowym często szykuje dla rodzinki:))
OdpowiedzUsuńI often prepare this dish too! I love it!
OdpowiedzUsuńUma receita deliciosa!
OdpowiedzUsuńAdoro pimentos... Tenho de experimentar esta receita...
Beijos! Boa semana!
Ana
Wydaje mi się że to jednak nie mój smak.. nie lubię papryki.:/
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowaną paprykę!
OdpowiedzUsuńpoprostu kocham paprykę czerwoną <3
OdpowiedzUsuńBasiu! Wspaniały przepis,Ale ja nie lubię kaszy - Pozdrawiam Cię Cieplutko
OdpowiedzUsuńUwielbiam !!!! Aleś mi apetytu zrobiła , a tu juz ta godzina !!! Sciskam i dobrej nocy zyczę <3
OdpowiedzUsuńJa kiedyś robiłam jak jadłam mięso z ryżem i fetą hihihi :) Buziaczki :*
OdpowiedzUsuńLooks good and interesting. I would love to try.
OdpowiedzUsuńZrobiłam się głodna :) Super to wygląda ;)
OdpowiedzUsuńUWielbiam takie papryki ^^
OdpowiedzUsuńbyły często takie robił
OdpowiedzUsuńThanks a lot :D
OdpowiedzUsuńhummm, look so delicious :D
NEW OUTFIT POST | Things That Make You Feel More Mature.
Instagram ∫ Facebook Oficial Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Stuffed peppers are way up there on my favorite list as well :-) Now I'm hungry.
OdpowiedzUsuńAmalia
xo
Basia, I love barely but have never added it to meat. I often do with buckwheat. I see reading your recipes I love Polish cuisine more.
OdpowiedzUsuńBardzo dobry pomysł :)
OdpowiedzUsuńOj taka jedną czerwoną zjadłabym bez wahania!
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie:))
OdpowiedzUsuńAle pychotka <3
OdpowiedzUsuńLooks delicious!
OdpowiedzUsuńyes:)
Usuń
OdpowiedzUsuńHow delicious, I also make this food, but with minced meat and rice!!!kiss
Now I want to cook them as soon as possible!
OdpowiedzUsuńxx from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.com
Yummy, now that looks mouthwatering delicious. TFS! Happy hump day, girl.
OdpowiedzUsuńxox
Lenya
New update: Wednesday Knitting
I love stuffed peppers, but I only eat the meat-free version. :-)
OdpowiedzUsuń-Kati
Mmmmm, pyszności :-) Bardzo lubię to danie :-)
OdpowiedzUsuńApetycznie. Mniam:)
OdpowiedzUsuńThese look delicious!
OdpowiedzUsuńMniam! Uwielbiam, ale zawsze robiłam z ryżem. Czasem z samym ryżemz pieczarkami bez mięsa. Tez pychotki. Musze spróbowac Twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńPychota! :-)
OdpowiedzUsuńkocham paprykę.... faszerowaną planuję zrobić:)
OdpowiedzUsuńI would leave out the minced meat and then I would surely love it!
OdpowiedzUsuńHave a nice day
Hummm deve ser delicioso.
OdpowiedzUsuńUm abraço e continuação de boa semana.
Andarilhar || Dedais de Francisco e Idalisa || Livros-Autografados
Taka faszerowana papryka musi być niezwykła w smaku. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńgdyby odjąć mięso byłaby dla mnie idealna :-D
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wygląda:)nie robiłam ale chętnie wypróbuję:)Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńHonestly, that looks so good! Must have tasted so good too.
OdpowiedzUsuńhttp://www.fashionablyidu.com/
Looks so good!
OdpowiedzUsuń♡
omomm;D
UsuńW zeszłe wakacje po raz pierwszy zrobiłam papryki faszerowane i bardzo mi posmakowały :) Ja zazwyczaj nadziewam je kurczakiem i innymi dodatkami :)
OdpowiedzUsuńZapraszam http://natalie-forever.blogspot.com
Mniam! Robiłam raz takie danie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowaną paprykę, ale z kaszą jeszcze nie robiłam, wypróbuję. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńSuper danko :) Bardzo lubię paprykę faszerowaną. Jadłem taką paprykę, tyle że farsz był z mięsa mielonego i ryżu - takie tradycyjne. Muszę i takie zrobić, jak w przepisie, czyli z kaszą.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk
Z kaszą jeszcze nie jadłam ale chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis.
No to mi ślinka poleciała :)
OdpowiedzUsuńChętnie spróbuję.Wyglądają smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Lubię gotować, więc może wypróbuję taki przepis :)
OdpowiedzUsuńMniam, uwielbiam nadziewane papryczki ;)
OdpowiedzUsuńpycha , muszę wypróbować ten przepis
OdpowiedzUsuńI cook often a similar dish! Thanks for sharing :)
OdpowiedzUsuńxx from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.com
Brzmi ciekawie i pewnie tak samo dobrze smakuje :)
OdpowiedzUsuńPaprykę robiłam tylko nadziewana ryżem i mięsem mielonym , ale Twoje połączenie jest zupełnie inne.
Wyglądają smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam