wtorek, 28 lutego 2017

Papryka faszerowana mięsem i kaszą jęczmienną. / Peppers stuffed with meat and barley groats




Witam serdecznie!😊

Dzisiaj moja ulubiona potrawa.
Przepis na paprykę faszerowaną mięsem i kaszą jęczmienną.
Potrawa jest bardzo prosta w przygotowaniu.

Polecam!

Potrzebujemy:
5-6 kolorowych papryk
1 woreczek kaszy jęczmiennej
40 dkg mięsa mielonego
1 cebulę
ząbek czosnku
sól
pieprz
tymianek
gałka muszkatołowa
olej

Przygotowanie:
Kaszę ugotować. Odciąć czubki papryk i zachować, usunąć gniazda nasienne.
Cebulę podsmażyć na oleju, dodać do mięso. 
 Doprawić przyprawami i połączyć z kaszą.
Napełniać papryki farszem i przykryć czubkami papryk.
 Przełożyć na blaszkę. Do połowy blaszki wlać wodę.
Piec około 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!😊



Dziękuje za odwiedziny i komentarze!😊
Pozdrawiam Was gorąco! 😊



62 komentarze:

  1. Ja je uwielbiam i w domu często takie robie :)

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com/2017/02/moro-and-black.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają smakowicie:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam faszerowaną paprykę :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też uwielbiam ale zawsze robię z ryżem.
    Wypróbuję z kaszką.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. To musi być pyszne, nie jadłam jeszcze takich :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie lubię papryki, ale takie zapiekane pomidory z farszem to może być to :P

    OdpowiedzUsuń
  7. Basiu, też uwielbiam faszerowaną paprykę.
    Uściski serdeczne.

    OdpowiedzUsuń
  8. Znam przepis, w sezonie paprykowym często szykuje dla rodzinki:))

    OdpowiedzUsuń
  9. I often prepare this dish too! I love it!

    OdpowiedzUsuń
  10. Uma receita deliciosa!
    Adoro pimentos... Tenho de experimentar esta receita...
    Beijos! Boa semana!
    Ana

    OdpowiedzUsuń
  11. Wydaje mi się że to jednak nie mój smak.. nie lubię papryki.:/

    OdpowiedzUsuń
  12. poprostu kocham paprykę czerwoną <3

    OdpowiedzUsuń
  13. Basiu! Wspaniały przepis,Ale ja nie lubię kaszy - Pozdrawiam Cię Cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam !!!! Aleś mi apetytu zrobiła , a tu juz ta godzina !!! Sciskam i dobrej nocy zyczę <3

    OdpowiedzUsuń
  15. Ja kiedyś robiłam jak jadłam mięso z ryżem i fetą hihihi :) Buziaczki :*

    OdpowiedzUsuń
  16. Looks good and interesting. I would love to try.

    OdpowiedzUsuń
  17. Zrobiłam się głodna :) Super to wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Thanks a lot :D

    hummm, look so delicious :D

    NEW OUTFIT POST | Things That Make You Feel More Mature.
    InstagramFacebook Oficial PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    OdpowiedzUsuń
  19. Stuffed peppers are way up there on my favorite list as well :-) Now I'm hungry.
    Amalia
    xo

    OdpowiedzUsuń
  20. Basia, I love barely but have never added it to meat. I often do with buckwheat. I see reading your recipes I love Polish cuisine more.

    OdpowiedzUsuń
  21. Oj taka jedną czerwoną zjadłabym bez wahania!

    OdpowiedzUsuń

  22. How delicious, I also make this food, but with minced meat and rice!!!kiss

    OdpowiedzUsuń
  23. Now I want to cook them as soon as possible!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    OdpowiedzUsuń
  24. Yummy, now that looks mouthwatering delicious. TFS! Happy hump day, girl.
    xox
    Lenya
    New update: Wednesday Knitting

    OdpowiedzUsuń
  25. I love stuffed peppers, but I only eat the meat-free version. :-)

    -Kati

    OdpowiedzUsuń
  26. Mmmmm, pyszności :-) Bardzo lubię to danie :-)

    OdpowiedzUsuń
  27. Mniam! Uwielbiam, ale zawsze robiłam z ryżem. Czasem z samym ryżemz pieczarkami bez mięsa. Tez pychotki. Musze spróbowac Twojego przepisu.

    OdpowiedzUsuń
  28. kocham paprykę.... faszerowaną planuję zrobić:)

    OdpowiedzUsuń
  29. I would leave out the minced meat and then I would surely love it!
    Have a nice day

    OdpowiedzUsuń
  30. Taka faszerowana papryka musi być niezwykła w smaku. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  31. gdyby odjąć mięso byłaby dla mnie idealna :-D

    OdpowiedzUsuń
  32. Bardzo smacznie wygląda:)nie robiłam ale chętnie wypróbuję:)Pozdrawiam serdecznie:)))

    OdpowiedzUsuń
  33. Honestly, that looks so good! Must have tasted so good too.

    http://www.fashionablyidu.com/

    OdpowiedzUsuń
  34. W zeszłe wakacje po raz pierwszy zrobiłam papryki faszerowane i bardzo mi posmakowały :) Ja zazwyczaj nadziewam je kurczakiem i innymi dodatkami :)
    Zapraszam http://natalie-forever.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  35. Mniam! Robiłam raz takie danie :)

    OdpowiedzUsuń
  36. Uwielbiam faszerowaną paprykę, ale z kaszą jeszcze nie robiłam, wypróbuję. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  37. Super danko :) Bardzo lubię paprykę faszerowaną. Jadłem taką paprykę, tyle że farsz był z mięsa mielonego i ryżu - takie tradycyjne. Muszę i takie zrobić, jak w przepisie, czyli z kaszą.

    Pozdrawiam serdecznie,

    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  38. Z kaszą jeszcze nie jadłam ale chętnie spróbuję :)
    Dzięki za przepis.

    OdpowiedzUsuń
  39. No to mi ślinka poleciała :)

    OdpowiedzUsuń
  40. Chętnie spróbuję.Wyglądają smakowicie.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  41. Lubię gotować, więc może wypróbuję taki przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  42. Mniam, uwielbiam nadziewane papryczki ;)

    OdpowiedzUsuń
  43. pycha , muszę wypróbować ten przepis

    OdpowiedzUsuń
  44. I cook often a similar dish! Thanks for sharing :)
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    OdpowiedzUsuń
  45. Brzmi ciekawie i pewnie tak samo dobrze smakuje :)
    Paprykę robiłam tylko nadziewana ryżem i mięsem mielonym , ale Twoje połączenie jest zupełnie inne.

    OdpowiedzUsuń
  46. Wyglądają smakowicie ;)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń