środa, 28 stycznia 2015
wtorek, 30 grudnia 2014
The oldest inn in England in Nottingham
Wczorajszą wyprawę do Nottingham miałam bardzo udaną. Pogoda dopisała, słońce i niewielki
mrozik. Jednym słowem pełny relaks, relaks , relaks...Życzę wszystkim, aby Nowy Rok był pełny relaksu i przyjemności na co dzień.
Robin Hood w Nottingham
Zamek Castle w Nottingham
Panorama Nottingham z zamku Castle
niedziela, 28 grudnia 2014
Sernik na Sylwestra, który pięknie wyrasta, nie opada i jest prosty w przygotowaniu.
Testowałam już kilka przepisów na sernik i polecam przepyszny sernik na Sylwestra, który pięknie wyrasta, nie opada i jest prosty w przygotowaniu.
Potrzebujemy na spód sernika:
- 1,1\2 szkl. mąki
- 6 łyżek cukru pudru
- 1\2 kostki margaryny
- 1 jajko
- płaską łyżeczkę proszku do pieczenia
Zagniatamy ciasto i wkładamy do zamrażarki.
Na sernik potrzebujemy:
- 1 kg sera ( w wiaderku jest najlepszy)
- 1,1\2 szkl. cukru
- 1\2 szkl. oleju
- 4 żółtka
- 2 całe jajka
- 2 budynie waniliowe
- 2,1\2 szkl mleka
- olejek cytrynowy (kilka kropel)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystko razem zmieszać mikserem w wysokim naczyniu, na koniec dodać ubitą pianę z 4 jajek i połączyć delikatnie łyżką. Schłodzony spód ciasta zetrzeć na grubej tarce. przygotowaną masę wylewamy na ciasto. Pieczemy około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Studzimy sernik i dekorujemy. Ja robię polewę czekoladową i posypuję płatkami z migdała, ale bez dekoracji też smakuje bosko.
Potrzebujemy na spód sernika:
- 1,1\2 szkl. mąki
- 6 łyżek cukru pudru
- 1\2 kostki margaryny
- 1 jajko
- płaską łyżeczkę proszku do pieczenia
Zagniatamy ciasto i wkładamy do zamrażarki.
Na sernik potrzebujemy:
- 1 kg sera ( w wiaderku jest najlepszy)
- 1,1\2 szkl. cukru
- 1\2 szkl. oleju
- 4 żółtka
- 2 całe jajka
- 2 budynie waniliowe
- 2,1\2 szkl mleka
- olejek cytrynowy (kilka kropel)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystko razem zmieszać mikserem w wysokim naczyniu, na koniec dodać ubitą pianę z 4 jajek i połączyć delikatnie łyżką. Schłodzony spód ciasta zetrzeć na grubej tarce. przygotowaną masę wylewamy na ciasto. Pieczemy około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Studzimy sernik i dekorujemy. Ja robię polewę czekoladową i posypuję płatkami z migdała, ale bez dekoracji też smakuje bosko.
czwartek, 13 listopada 2014
Subskrybuj:
Posty (Atom)