Witajcie Kochani!😃😃😃
W dzisiejszym poście przepis na kruchą babkę cytrynową.
Przepis jest naprawdę prosty i szybki w przygotowaniu.
Potrzebne składniki:
1,5 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklankę mąki pszennej
4 całe jajka
25 dkg margaryny
1,5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek oleju
1 łyżka octu
olejek cytrynowy lub sok z połowy cytryny
5 łyżki cukru pudru i sok z połowy cytryny do dekoracji
Przygotowanie:
Margarynę ucieramy z cukrem, wybijamy kolejno całe jajka.
Następnie dodajemy powoli mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, olej, proszek do pieczenia,
ocet i olejek cytrynowy i dokładnie wszystko miksujemy.
Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach.
Do soku z połowy cytryny dodajemy cukier puder, mieszamy i dekorujemy babkę.
Smacznego!
Dziękuje za odwiedziny i komentarze!
Pozdrawiam Was serdecznie!😊😊
Zjadłabym. :D Pozdrawiam serdecznie. :))
OdpowiedzUsuńO taką babeczkę to u mnie w domu lubia :)
OdpowiedzUsuńDelicious!
OdpowiedzUsuńKiss
Faktycznie łatwy przepis. Upiekę ją na Wielkanoc :)
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis:)
Basiu, babeczka musi być smakowita - trzeba wypróbować
OdpowiedzUsuńUściski.
Bardzo lubię jeść babkę cytrynową. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńBabka kojarzy mi się z Wielkanocą:)))a to pyszne ciasto i powinnam piec cały rok:)))Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńTwoja babeczka wygląda przepysznie! Chętnie wypróbuję przepis. Pozdrawiam cieplutko:)
OdpowiedzUsuńBabka jest przepyszna.Znam ten przepis .
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Looks delicious!
OdpowiedzUsuńAdoro bolo de limão!
OdpowiedzUsuńDe quando em vez, costuma-se fazer aqui em casa...
Beijinho! Desejo-lhe um feliz fim de semana, bem como um Feliz Natal, na companhia de todos os seus!
Tudo de bom!
Ana
Bardzo lubie takie babki :) Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńBasiu! Dokładnie taki sam mam przepis na tą babkę tylko Bez cytryny, I jest to moja ulubiona babka, niema uroczystości bez niej :-) Pozdrawiam Cię Cieplutko
OdpowiedzUsuńHummmm deve ser delicioso.
OdpowiedzUsuńUm bom Domingo.
Andarilhar
Dedais de Francisco e Idalisa
Livros-Autografados
looks delicious!
OdpowiedzUsuńwszelkie takie "babeczki" kocha mój ślubny- jeszcze tylko mleko i jest szczęśliwy:)
OdpowiedzUsuńNie używam margaryny. Można zastąpić masłem?
OdpowiedzUsuńbabkę robię zawsze na Wielkanoc ale Twoja wygląda bardzo apetycznie i pragnę już skorzystać z tego przepisu.
Pozdrawiam:)
Pewnie, że można margarynę zastąpić masłem. Babka będzie jeszcze lepsza i bardziej puszysta. Czasami też robię babkę z masłem. Lubię ją jeść nie tylko na Wielkanoc:))
UsuńJeden z moich ulubionych deserów do kawy :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie szukałam przepisu na cytrynową babkę, wypróbuję, z góry wiem, że będzie pyszna! Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńLooks wonderful! Thanks for sharing!
OdpowiedzUsuńPotwierdzam, pyszna jest babka cytrynowa! Pozdrawiam przedświątecznie:))
OdpowiedzUsuńZapiszę przepis na tą babkę.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńI love this cake my dear !!!
OdpowiedzUsuńHave a great day
Looks delicious!!! Thank you for recipe :-)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi wielkiej ochoty na słodkie, świetny przepis :-)
OdpowiedzUsuńWygląda pyszniarsko :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam - http://izabiela.pl/
uwielbiam babkę cytrynową <3
OdpowiedzUsuńA ja mam piekarnik zepsuty niestety nie kupię nowego bo mam ważniejsze wydatki :P
OdpowiedzUsuńmmm jaka babeczka - lubię takie!
OdpowiedzUsuńNiech pokój, nadzieja i miłość będą w te święta prezentem dla Ciebie!
OdpowiedzUsuńWesołych świąt!
pychotka! :) zostaję tu na dłużej i pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńLooks wonderful. I could go for a slice right now. Happy Holidays!
OdpowiedzUsuńAmalia
xo
Babka pyszna, też taką piekę. Pozdrawiam Basiu, Wesołych Świąt...
OdpowiedzUsuńBardzo lubię babkę cytrynową :) Pychotka :) Z okazji nadchodzących świąt Bożego Narodzenia, życzę Pani zdrowych i wesołych świąt Bożego Narodzenia :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk