Witajcie Kochani!😃😃😃
Święta już za nami i jak co roku mijają zbyt szybko.😐
W dzisiejszym poście chciałabym Wam polecieć danie,
które możecie podać jako danie specjalne na Sylwestra.
Łosoś zapieczony w śmietanowym sosie grzybowym jest delikatny
i aromatyczny, a sam sos świetnie komponuje się z rybą i smakuje obłędnie.
Ja wykorzystałam do tego dania , grzyby suszone, które wcześniej namoczyłam,
ale świetnie będą nadawać się również grzyby mrożone.
Potrzebujemy:
500 g łososia (steki)
150 g grzybów
1 cebula
szklanka śmietanki 30%
oliwa
sól, pieprz,
150 g grzybów
1 cebula
szklanka śmietanki 30%
oliwa
sól, pieprz,
Vegeta
gałka muszkatołowa
tymianek
Przygotowanie:
Rybę przyprawiamy Vegetą, obsmażamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oleju, dodajemy grzyby, dusimy po czym
dodajemy śmietankę oraz przyprawy. Sosem zalewamy łososia.
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach C
Podajemy na gorąco z ryżem lub pieczywem.
Smacznego!😋😋😋
Dziękuje za odwiedziny i komentarze!
Pozdrawiam Was serdecznie!😃😃😃
Looks so yummy!
OdpowiedzUsuńHappy New Year!
Such a nice looking and tasty dish! Can't wait to prepare it.
OdpowiedzUsuńWish you a beautiful new year and a fantastic evening.
Greetings,
Flo
Ja to po Świętach zaczynam lekko bo moja waga nie wytrzyma heh :) Przepis świetny:)
OdpowiedzUsuńbuziaki:*
WWW.KARYN.PL
Uwielbiam ryby, a łososia w szczególności! Danie pysznie wyglada, musze spróbować.
OdpowiedzUsuńDziękuję Basiu za przepis i pozdrawiam:)
Łosoś sam w sobie jest pyszny, a w połączeniu z sosem to niebo w gębie:)))
UsuńJeszcze nigdy nie jadłam potrawy będącej połączeniem ryby i grzybów, wydawało mi się, że każdy z tych smaków jest tak wyrazisty, że szkoda to mieszać... Ale myślę, że nie zawadzi kiedyś spróbować, zamiast żyć tylko przypuszczeniami :-)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie polecam wypróbować, a na pewno nie pożałujesz, bo smakuje wyśmienicie. Pozdrawiam!:))
UsuńBasiu, uwielbiam ryby, a ten przepis wygląda na coś pysznego. Koniecznie wypróbuję, by uświetnić Nowy Rok.
OdpowiedzUsuńSerdeczności.
Och, pyszności!!! Pozdrawiam gorąco:)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda i założę się, że tak samo smakuje. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńHummmm deve ser delicioso, aproveito para desejar umas Boas Festas e um excelente ano de 2018.
OdpowiedzUsuńAndarilhar
Dedais de Francisco e Idalisa
O prazer dos livros
Widzę u Ciebie dalszy ciąg pyszności:))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńLooks good!
OdpowiedzUsuńI love salmon in any way, Basia. Your recipe looks tasty.
OdpowiedzUsuńHappy New Year!
Basiu! Przepyszny przepis, Uwielbiam ryby i grzybki również - Pozdrawiam Cieplutko
OdpowiedzUsuńHmmm this looks so extremly tasty.
OdpowiedzUsuńtake a look at my BLOG and also INSTAGRAM
Wow! To musi być smaczne! Na pewno wykorzystam przepis :)
OdpowiedzUsuńi tu mnie zaskoczyłaś -u nas nie łączy się ryb z grzybami, chyba muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńPyszniutkie danie :) Bardzo lubię sos śmietanowo-grzybowy :)
OdpowiedzUsuńŻyczę Pani Szczęśliwego Nowego Roku!
Happy New Year / Gutes neues Jahr :)
Pozdrawiam,
Patryk
Parece delicioso! Vou anotar a receita!... Óptima sugestão!
OdpowiedzUsuńBeijinhos! Continuação de Festas Felizes!
Ana
Pycha! :)
OdpowiedzUsuńSzczęśliwego Nowego Roku !
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńTo danie bardzo prezentuje się smakowicie i jestem przekonana, że również tak samo smakuje. jak dla mnie bardzo fajnym rozwiązaniem jest również przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/stek-z-kapusty-czerwonej-z-lososiem-wedzonym-komosa-ryzowa-i-orzechami-wloskimi/ dzięki któremu cała moja rodzina pokochała łososia.
OdpowiedzUsuń