Witam serdecznie!😃😃😃
W dzisiejszym poście pyszna i bardzo zdrowa rolada
z piersi indyka.
Wysoka zawartość białka, a także witamin z grupy B oraz cynku czynią
to mięso jednym z najzdrowszych, więc powinniśmy włączać je
do naszej diety jak najczęściej.
Poza tym mięso z indyka jest lekkostrawne i bardzo sycące.
Potrzebujemy:
70 dkg piersi z indyka
2 ząbki czosnku
1 łyżka słodkiej papryki
rozmaryn
sól
pieprz
1 łyżka masła
olej rzepakowy
Przygotowanie:
Pierś przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na płat o grubości około 1,5 cm. Nacieramy rozdrobnionym czosnkiem i posypujemy przyprawami z obu stron.
Mięso ściśle zawijamy w roladę i związujemy sznurkiem.
Wkładamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Po tym czasie obsmażamy je na oleju rzepakowym, wkładamy do rękawa foliowego,
smarujemy masłem i pieczemy około godziny w 180 stopniach.
Po upieczeniu mięso odstawiamy, żeby sobie odpoczęło.
Jak za wcześnie zaczniecie je kroić, wypłyną z niego wszystkie soki.
Smacznego!
Dziękuje za odwiedziny i komentarze!
Pozdrawiam Was gorąco i życzę cudownego weekendu!😃😃
Basiu! Rolada wygląda apetycznie, Muszę kiedyś ją zrobić i spróbować - Pozdrawiam Cię Serdecznie
OdpowiedzUsuńLooks good!
OdpowiedzUsuńAleż smakowicie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Basiu.
Wygląda bardzo kusząca.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Basiu i życzę miłego weekendu.
Ciężko mi się robi potrawy z indyka, mięso to wydaje się mdłe, trudne do przyprawienia, tak, by smak był idealny. Twoja rolada wygląda smakowicie, może by mi smakowała :-)
OdpowiedzUsuńDelicious!
OdpowiedzUsuńKiss
Wspaniale wygląda.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Basiu:)
Wygląda bardzo aromatycznie, zgłodniałam czytając ten przepis :-)
OdpowiedzUsuńJak pysznie, wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie <3
OdpowiedzUsuńZapraszam https://ispossiblee.blogspot.com
Pyszności same! Przepis wart wypróbowania. Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńbym jadła:)
OdpowiedzUsuńPrzepis wart wypróbowania.Zapowiada się smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Podsunę przepis teściowi :)
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, a to obsmażanie na oleju przed włożeniem do rękawa jest konieczne? Nigdy tego nie robię, najwyżej na koniec rozcinam folię, żeby się przyrumieniło mięso.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Konieczne nie jest, ale po wcześniejszym obsmażeniu zamykają się pory i mięso jest bardziej soczyste.
UsuńPozdrawiam serdecznie:)
Na pewno jest pyszne i chętnie skorzystam z Twojego przepisu:)
OdpowiedzUsuńIt's very deliciuous. Kisses. Have a good day. Kisses
OdpowiedzUsuńGreat post!
OdpowiedzUsuńxx
Linda from Beauty And Tips
Wygląda apetycznie!!!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńO ja ale to smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńBuziaki:*
WWW.KARYN.PL
Apetycznie brzmi
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda Pani przyrządzona rolada :) Do obiadu w sam raz ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Na pewno pyszne!
OdpowiedzUsuńLubię mięso z indyka. Nie mogę jeść potraw smażonych, ale robię z mięsa z indyka pulpeciki z pietruszką, które później gotuję.
Pozdrowionka!
Zachęcająco wygląda ta rolada ,chetnie skorzystam z przepisu.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńQue deliciosa sugestão!
OdpowiedzUsuńGrata pela partilha! Beijinhos
Ana