piątek, 12 stycznia 2018

Rolada z piersi indyka






Witam serdecznie!😃😃😃
W dzisiejszym poście pyszna i bardzo zdrowa rolada
 z piersi indyka.
Wysoka zawartość białka, a także witamin z grupy B oraz cynku czynią
 to mięso jednym z najzdrowszych, więc powinniśmy włączać je
do naszej diety jak najczęściej.
Poza tym mięso z indyka jest lekkostrawne i bardzo sycące.

Potrzebujemy:
70 dkg piersi z indyka
2 ząbki czosnku
1 łyżka słodkiej papryki
 rozmaryn
sól
pieprz
1 łyżka masła
olej rzepakowy

Przygotowanie:
Pierś przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na płat o grubości około 1,5 cm. Nacieramy rozdrobnionym czosnkiem i posypujemy przyprawami z obu stron.
 Mięso ściśle zawijamy w roladę i związujemy sznurkiem.
 Wkładamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny. 
Po tym czasie obsmażamy je na oleju rzepakowym, wkładamy do rękawa foliowego,
 smarujemy masłem i pieczemy około godziny w 180 stopniach. 
Po upieczeniu mięso odstawiamy, żeby sobie odpoczęło.
 Jak za wcześnie zaczniecie je kroić, wypłyną z niego wszystkie soki.
Smacznego!




Dziękuje za odwiedziny i komentarze!
Pozdrawiam Was gorąco i życzę cudownego weekendu!😃😃


28 komentarzy:

  1. Basiu! Rolada wygląda apetycznie, Muszę kiedyś ją zrobić i spróbować - Pozdrawiam Cię Serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ smakowicie wygląda :-)
    Pozdrawiam, Basiu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo kusząca.
    Pozdrawiam, Basiu i życzę miłego weekendu.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciężko mi się robi potrawy z indyka, mięso to wydaje się mdłe, trudne do przyprawienia, tak, by smak był idealny. Twoja rolada wygląda smakowicie, może by mi smakowała :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniale wygląda.
    Pozdrawiam, Basiu:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda bardzo aromatycznie, zgłodniałam czytając ten przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak pysznie, wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takie <3

    Zapraszam https://ispossiblee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszności same! Przepis wart wypróbowania. Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Przepis wart wypróbowania.Zapowiada się smakowicie.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Przepraszam, a to obsmażanie na oleju przed włożeniem do rękawa jest konieczne? Nigdy tego nie robię, najwyżej na koniec rozcinam folię, żeby się przyrumieniło mięso.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Konieczne nie jest, ale po wcześniejszym obsmażeniu zamykają się pory i mięso jest bardziej soczyste.
      Pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń
  12. Na pewno jest pyszne i chętnie skorzystam z Twojego przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
  13. It's very deliciuous. Kisses. Have a good day. Kisses

    OdpowiedzUsuń
  14. O ja ale to smakowicie wygląda:)

    Buziaki:*
    WWW.KARYN.PL

    OdpowiedzUsuń
  15. Bardzo apetycznie wygląda Pani przyrządzona rolada :) Do obiadu w sam raz ;)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  16. Na pewno pyszne!
    Lubię mięso z indyka. Nie mogę jeść potraw smażonych, ale robię z mięsa z indyka pulpeciki z pietruszką, które później gotuję.
    Pozdrowionka!

    OdpowiedzUsuń
  17. Zachęcająco wygląda ta rolada ,chetnie skorzystam z przepisu.Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  18. Que deliciosa sugestão!
    Grata pela partilha! Beijinhos
    Ana

    OdpowiedzUsuń