środa, 2 listopada 2016

Zrazy wołowe. / Beef chop






Witam serdecznie!:))
Pora jesienno - zimowa to czas, w którym jesteśmy szczególnie
narażeni na przeziębienia.  Aby nie dopadały nas choroby musimy
zadbać o siebie, nie doprowadzać do wyziębienia
 organizmu i dostarczać odpowiednią ilość kalorii.

W dzisiejszym poście przepis na zrazy wołowe.
Potrzebne składniki:
50 dkg polędwicy wołowej
3 korniszony
pół papryki
mała cebula
3 łyżki musztardy stołowej
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
pieprz, sól
3 łyżki mąki
Przygotowanie:
Pokrojone w plastry mięso rozbijamy, smarujemy
musztardą i układamy pokrojone w słupki
cebulę, paprykę i ogórek. Zawijamy szczelnie i
spinamy wykałaczką.
Układamy w rondlu, podlewamy wodą, dodajemy
przyprawy i dusimy na małym
ogniu około 60 minut.
Pod koniec gotowania zgęszczamy sos mąką
rozmieszaną z zimną wodą.
Smacznego!:))






55 komentarzy:

  1. Polecam bo też często robie :)

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności. Uwielbiam.
    Często goszczą w mojej kuchni.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. That looks so delicious Basia!
    www.fashionstylemogul.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Lovely post dear!Have a great day! xx

    OdpowiedzUsuń
  5. Interesting recipe, Basia. I liked to see marinated cabbage on your plate.

    OdpowiedzUsuń
  6. That looks really nice!
    Have a nice day

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie zraziki są pyszne - moja mama je często robi :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Takiej polędwicy to ja nie znajdę w pobliskich 'polskich sklepach'. Smaka tylko narobiłaś. Za to surówkę sobie sprawię :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. Basiu, zawsze podajesz takie smaczne przepisy. Dziękuję.
    Buziaczki:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje bardzo Gosiu:)) Pozdrawiam serdecznie!:))

      Usuń
  10. Ojj ale się głodna zrobiłam :-) Uwielbiam zrazy, zwłaszcza w akompaniamencie klusek śląskich :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Basiu, przepisik pychota, uwielbiam. Pozdrawiam cieplusio

    OdpowiedzUsuń
  12. Sounds really good. Would like to try it. Thanks for sharing your recipe :)
    xo
    Sauniya | Find Your Bliss ♡

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam takie zraziki, ale ja jeszcze jajeczko dokładam. Palce lizać!

    OdpowiedzUsuń
  14. Looks so good. Yummy.

    http://fashionablyidu.com/

    OdpowiedzUsuń
  15. I'm sure this is yummy! Thanks for the recipe!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    OdpowiedzUsuń
  16. sounds good
    http://retromaggie.blogspot.pt/

    OdpowiedzUsuń
  17. It looks so delicious!!! Thank you so much for sharing. :) Greetings from Montreal, Canada.

    OdpowiedzUsuń
  18. It looks super yummy :-) Baci, Valeria - Coco et La vie en rose FASHION & BEAUTY

    OdpowiedzUsuń
  19. Będąc mała mówiłam "zaraziki" ale teraz jak najbardziej lubię :D

    OdpowiedzUsuń
  20. Świetne danie! Sama czasem robię podobne, więc polecam.
    Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  21. Oj, suróweczka, ziemniaczki, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Ale mam smaka - a u mnie dziś naleśniki :(

    OdpowiedzUsuń
  23. Dawno nie jadłam zrazów smaka mi narobiłaś. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  24. Pychotka ! tylko zamiast ziemniaków dałabym kluski ;) i byłoby po śląsku czyli tak jak uwielbiam ;)
    Buziaki :*

    OdpowiedzUsuń
  25. Oj pychotka :-) narobilas smaka :-)

    OdpowiedzUsuń
  26. Ale pyszny obiadek! Uwielbiam takie!

    OdpowiedzUsuń
  27. Smakowity obiadek, po naszemu roladki - są pyszne.
    Miłego weekendu Basiu.

    OdpowiedzUsuń
  28. Sama robić wołowiny nie lubię, ale jak ktoś mi przygotuje w taki pyszny sposób to zjem :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Uwielbiam takie jedzonko :)

    OdpowiedzUsuń
  30. Uwielbiam... wygląda bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  31. Nie powinnam przeglądać tego posta głodna :D

    OdpowiedzUsuń
  32. Uwielbiam, ale ja już chyba nic jeść nie powinnam!!!

    OdpowiedzUsuń
  33. Um prato delicioso e saudável!
    Mais uma bela sugestão por aqui!
    Beijos!
    Ana

    OdpowiedzUsuń