piątek, 14 października 2016

Kurczak po królewsku / Chicken royally





Witam serdecznie!:)
W dzisiejszym poście danie na okazję specjalną.
Nieraz brakuje nam pomysłu
na danie proste, smaczne i szybkie.
Kurczak po królewsku
należy do takich dań, a do tego smakuje wybornie.

Potrzebne składniki:
2 piersi z kurczaka
2 kolorowe papryki
2 duże cebule
30 dkg pieczarek
1 jajko, tarta bułka
5 łyżek ketchupu, olej, Vegeta, sól, pieprz.
Przygotowanie: 
Piersi z kurczaka pokroić na małe części,
  posypać Vegetą, obtoczyć w jajku i bułce - usmażyć.
Cebulę pokrojoną w piórka  - usmażyć.
Paprykę pokroić w kostkę - usmażyć
Pieczarki pokroić w paski - usmażyć.
Oczywiście nie zapominamy posolić i popieprzyć.
Wszystkie składniki muszą być usmażone oddzielnie. 

Na dno żaroodpornego naczynia wykładamy
małe kotleciki, następnie usmażoną cebulę, pieczarki, paprykę.
Na wierzchu polewamy ketchupem.
Zapiec w piekarniku 25 minut w 180 stopniach.
Podajemy z ryżem.
Smacznego!:))

Dziękuje za odwiedziny i komentarze!:)
Pozdrawiam Was gorąco i życzę cudownego weekendu!:-))











53 komentarze:

  1. Basiu, Twoje danie wygląda przepysznie!
    Na pewno spróbuję :)
    Miłego weekendu ☺

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż się głodna zrobiłam...jak mogłas czytam to po 22;45!! :D

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Niestety pieczarek nie jadam ale ogólnie dania mięsne to bardzo lubię.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja chętnie zjem kurczaka po królewsku, jutro będzie na obiad.Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. That looks really good!
    Have a good weekend

    OdpowiedzUsuń
  6. Basiu, dziękuję i nie omieszkam wypróbować.
    Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałego weekendu:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Narobiłaś mi ochoty na kurczaka :D

    OdpowiedzUsuń
  8. aż zgłodniałam :) Na pewno spróbuje zrobić :) Buziaki

    OdpowiedzUsuń
  9. It's easy to do. It looks very good.
    Have a nice weekend.

    OdpowiedzUsuń
  10. Raczej pracochłonne co? tym bardziej, że trzeba osobno smażyć. Ja czasem robię coś podobnego, ale wylewam to na makaron al dente i do piekarnika. Taka zapiekanka :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Great post!!! would you like to follow each other's blog dear? Please let me know, I am following you now.thank you :)

    OdpowiedzUsuń
  12. No i znowu pociekła mi ślinka...

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo ciekawy przepis, wart zapisania. Pozdrawiam serdecznie...

    OdpowiedzUsuń
  14. Z chęcią wypróbuję :)

    https://roseaud.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  15. Wygląda bardzo apetycznie na pewno wypróbuję:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  16. Mniam ! Przepyszne ;) Szczegolnie z ryzykiem :P Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  17. fajny przepis:)
    kurczak full wypas:)

    OdpowiedzUsuń
  18. It's really delicious meal, Basia and no doubt that you have eaten a half of dish, I'd love to.

    OdpowiedzUsuń
  19. I wouldn't eat and animal but happily all of those vegetables!

    -Kati

    OdpowiedzUsuń
  20. Bardzo fajny i aromatyczny przepis , pozdrowionka :-)

    OdpowiedzUsuń
  21. Kurczaki bardzo lubimy a Twój wyglada apetycznie:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  22. uwielbiam mięsne dania także z chęcią bym zjadła coś tak pysznego ;)

    OdpowiedzUsuń
  23. Oh, it looks definitely yummy!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    OdpowiedzUsuń
  24. Wygląda pysznie!!!:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  25. I need to try this recipe!! Baci, Valeria - Coco et La vie en rose FASHION & BEAUTY

    OdpowiedzUsuń
  26. I have to try this, I love chicked prepared with vegetables and rice. Great recipe!!!

    http://modaodaradosti.blogspot.ba/

    OdpowiedzUsuń
  27. The food looks amazing and the recipe looks pretty easy, red and yellow peppers make everything delicious!!
    www.fashionstylemogul.com

    OdpowiedzUsuń
  28. Lovely post dear!Have a great week! xx

    OdpowiedzUsuń
  29. Basiu, świetny przepis, na pewno skorzystam, ucieszy się mój najstarszy syn. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  30. Hello dear,
    fantastic post!
    I'm following back (#79 "Aishe Raschid").
    Hugs,
    LIANA LAURIE

    OdpowiedzUsuń
  31. A colourful plate of food.
    I would serve mine with cauliflower rice!

    All the best Jan

    OdpowiedzUsuń
  32. Sounds so good.
    Kisses!

    galerafashion.com

    OdpowiedzUsuń
  33. Jakie smaczności ;) I nie jest aż tak pracowite ;)

    OdpowiedzUsuń
  34. Uwielbiam takie kolorowe dania. :)

    OdpowiedzUsuń
  35. Que prato lindo e delicioso, a avaliar pelas fotos!
    Definitivamente, vou experimentar fazer, um dia destes!
    Excelente sugestão! Beijinhos
    Ana

    OdpowiedzUsuń
  36. Wygląda przepysznie!!! Serdecznie pozdrawiam:))

    OdpowiedzUsuń
  37. Pysznie wygląda, a już tym bardziej, że u mnie właśnie pora obiadowa :P

    OdpowiedzUsuń